GARAM RAPIDOZÁS

2023 május 14., 27., 28.
egy vagy kétnapos
vezetett kalandtúrák


Tarts velünk egy- vagy kétnapos élménytúráinkon, a Garam folyó középső szakaszán Nagyod és Lekér között!
A Garam egy izgalmas, zúgókkal tarkított, tiszta vízű folyó, mely teljes egészében Szlovákiában folyik, és Esztergom alatt ömlik a Dunába. Egyediségét zúgói adják, ilyen zúgók máshol nincsenek. A zúgók rutinos vadvízi evezősöknek nem jelentenek kihívást, ám a sík vizekhez szokott evezősöknek izgalmas kalandot kínálnak.

RAPIDOZÁS túráinkat a Garam két, zúgókban leggazdagabb szakaszára szervezzük. 

IDŐPONTOK 2023-ban:
május 14. vasárnap  Nagyodtól Garamszentgyörgyig (egynapos)
május 27. szombat   Garamszentgyörgytől Lekérig (egynapos)
május 28. vasárnap  Nagyodtól Garamszentgyörgyig (egynapos)
május 27.-28. szombat-vasárnap Garamszentgyörgytől Lekérig majd Nagyodtól Garamszentgyörgyig (kétnapos)

A túrák evezési gyakorlatot, ügyességet és/vagy bátorságot igényelnek. A zúgókon borulások előfordulnak. Kezdőként ne ezt a programot válaszd!

A két, zúgókban leggazdagabb Garam szakasz rövid leírása:

1. Nagyod-Garamszentgyörgy (8 km). Ez a szakasz közvetlenül a túra bázisánál, a Garamszentgyörgyi Vodnik kempingnél végződik. A nyolc kilométeren öt zúgó található, köztük van a Garam legnagyobb és legizgalmasabb zúgója, a „négyes”.  A szakasz elsőre a csapat létszámától, a vízállástól és az esetleges borulásoktól függően  2-3 óra alatt teljesíthető. Ha leérünk, pakolunk vissza a trailerre és megyünk fel újra Nagyodra. A rendelkezésre álló idő és a résztvevők kedve szerint ezt a szakaszt még gyszer (vagy kétszer) megevezzük ugyanazon a napon.
Erre a szakaszra 2023. május 14-én vasárnap és 28-án vasárnap szervezzük a túrákat.

2. Garamszentgyörgy-Lekér (17 km). Ez a szakasz a Vodnik kempingtől indul lefelé. Az első akadály Sárónál egy szárazföldi átemelés. Ezt követően érkezünk a zselizi duzzasztó kajakok és kenuk számára készült surranójához, amelyet a kedvünkért nyitnak ki. Zseliz után két zúgóval találkozunk még. A másokid a lekéri híd után pár száz méterrel van. Ez a Garam, legbővízűbb zúgója. Itt lehetőség van a zúgó melletti öbölben visszaevezni és többször újra lejönni. Ez a túra végpontja.
Erre a szakaszra 2023 május 27-én szombaton szervezzük a túrát.

A résztvevők jelentkezhetnek egy és két napra is. A kétnapos május 27-28-i túra mindkét szakaszt magába foglalja.

Az EGYNAPOS programok ára 9.000.- Ft:

Az ár tartalmazza:
– a túrakíséretet
– a résztvevők és felszereléseik napközbei szállítását
– a Vodnik kemping napközbeni használatát
– a szombati túrákon a zselizi duzzasztó surranó nyitásának megszervezését és biztosítását
– a vasárnapi, Nagyod-Garamszentgyörgy szakaszok végén a kempingben folyamatos étkezési lehetőség 

A KÉTNAPOS program ára 30.000– Ft.

Az ár az egynapos programokon túl az alábbiakat tartalmazza:
– Kemping használat szombat reggeltől vasárnap délutánig: WC, mosdási lehetőség, sátorhely. (sátrat hozni kell vagy plusz áron bungaló bérelhető)
– Még kettő étkezést: a szombat esti vacsorát, a vasárnapi reggelit. 

 

Az árak nem tartalmazzák, plusz áron igénybe vehető:
– kajakok, kenuk és tartozékaik bérlése a helyszínre szállítva
– bungalló vagy sátor bérlés
– sisak vagy mentőmellény bérlés (Azoknak, akik nem bérelnek hajót)
– személyszállítás Zebegényből Garamszentgyörgyre szombaton reggel és/vagy Garamszentgyörgyről Zebegénybe vasárnap este

 

TEKINTSD MEG PROMO VIDEÓNKAT ITT!

A túra bázisa a garamszentgyörgyi Vodnik kemping, (GPS).

A programok minden nap a kempingből indulnak, és ott is végződnek. A résztvevőknek érdemes saját autóval jönni, de választható a szombat reggeli Zebegény-Garamszentgyörgy és a vasárnap esti Garamszentgyörgy-Zebegény személyszállítás is.
A kétnapos túra résztvevőinek szállása, vacsorája és reggelije szintén a kempingben lesz.

Tábori szakácsunk frissen, helyi alapanyagokból készíti el az ételeket. 

A napi túrák végpontjai és a kemping között mi szállítjuk a résztvevőket és a hajókat is.

NEVEZÉSI LAP ITT
A jelentkezés után elküldjük a számlaszámunkat, amelyre a résztvételi díjat utalni kell. A jelentkezés az utalás beérkeztével válik véglegessé.

EDDIGI JELENTKEZŐK LISTÁJA ITT

KAJAKOK és KENUK: Bérelhetsz a polietilén kajakjaink közül a készlet erejéig, vagy hozhatod a sajátodat. Üvegszálas hajót ne hozz, mert ezen a túrán a köves zúgókon összetörik.
Az alábbi kajakok bérelhetők tőlünk:
Prijon 430 egyszemélyes túrakajak – 5.000.- Ft/db/nap
Prijon 490 kétszemélyes túrakajak – 7.000.- Ft/db/nap
RTM Ocean Quattro kétszemélyes, szuperstabil túrakajak – 7.000.- Ft/db/nap
ROTO Canadier4 négyszemélyes túrakenu – 8.500.- Ft/db/nap
Az árak a teljes, kétnapos programra vonatkoznak, tartalmazzák a szükséges felszereléseket (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák, kötél, vízmerő, sisak, spriccdeck a Prijon kajakokra) és a kajakok szállítását is.

HOZOTT HAJÓK SZÁLLÍTÁSA Zebegényből Garamszentgyörgyre a program előtt és Garamszentgyörgyről Zebegénybe a program után:
Egyszemélyes kajak – 2.000.- Ft/db
Kétszemélyes kajak vagy kenu – 3.000.- Ft/db

SZÁLLÁS a kétnapos programra jelentkezőknek: A nevezési díj tartalmazza a kemping használatát szombat reggeltől vasárnap estig: WC, mosdási lehetőség, sátorhely, konyha használat. Sátrat, polifoamot, hálózsákot hozni kell.
Ezen felül plusz áron lehetséges közös bungalló vagy sátor és polifoam bérlése.
Sátorból négy- és háromszemélyeseket adunk annyi polifoammal, ahányan lesztek benne. (hálózsákot hozni kell) Egy sátor és a polifoamok bérleti díja: 2500 Ft
A közös bungallók egyszerűek, csak alvásra szolgálnak, van bennük világítás és kényelmes fekvőhely (hálózsákot hozni kell). 8 személyes (4×2) és 4 személyes (emeletes ágyas) bungallók vannak.  A bunagallós szállás ára: 2500 Ft/fő

ÉTKEZÉS: Szombaton a napközbeni étkezéséről mindenki maga gondoskodik. Javasolt szendvicsekkel érkezni. Dél körül Zseliznél megállunk egy boltnál.
A kétnapos programra érkezőknek szombat este bőséges bográcsvacsora, vasárnap reggel szlovák reggeli a kempingben. Az ételeket helyi alapanyagokból készítjük, nagyon jól főzünk. Sörpadokat, evőeszközöket biztosítunk.

TÚRAVEZETŐ: Máté Endre, a DEPO-Z vezetője, 18-szoros Ironman, a Garam kiváló ismerője.

UTAZÁS: Garamszentgyörgyre egyénileg autóval, vagy felviszünk Zebegényből, és visszahozunk Zebegénybe 2.000 Ft/út összegért.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: Minimum 6 fő, Maximum 16 fő

RÉSZLETES PROGRAM:
Május 27-én, szombaton a kempingtől lefelé indulunk és 18 km-t teszünk meg. Átmegyünk a zselízi víztározó kajakosoknak/kenusoknak épített surranóján és két zúgón.
Első napon,  napközben mindenki maga gondoskodik élelemről.

Május 14-én és május 28-án vasárnap a napot a kemping feletti, mindössze 8 km-es szakaszon töltjük, ahol öt zúgó van. Ezt a szakaszt azonban többször megtesszük. Minimum kétszer, de ha belefér, akkor háromszor. Mindenki annyi kört megy, amennyi jól esik neki. Ezeken a napokon a napközbeni étkezést biztosítjuk. Készítünk egy tartalmas, ízletes levest, amiből minden kör után lehet enni a kempingben.
Szombat (május 27.)
8:30-9:00 Megérkezés Garamszentgyörgyre, a Vodnik kempingbe

9:00-10:00 Bemutatkozás, öltözés, felszerezések kiosztása.
10:00 Indulás. Az első napon Garamszentgyörgyről lefelé megyünk a folyón. Átmegyünk a zselízi víztározó surranóján és két zúgón. A másodiknál – a lekéri híd utáni zúgónál –
lidőzünk. Ez kiváló hely arra, hogy feszegessük a képességeink határait.
16:00-18:00 Visszaszállítás a kempingbe.
Ezzel az egy napra érkezőknek a program véget ér.
19:00 Vacsora. A kétnapos programra érkezőknek.
Vasárnap (május 14. vagy május 28.)
8:00 Reggeli. (csak május 28-án a kétnapos program résztvevőinek.)

8:00-8:30 Az egynapra érkezők érkezése Garamszentgyörgyre, a Vodnik kempingbe
8:30-9:00 Bemutatkozás, öltözés, felszerezések kiosztása.
9:00 Indulás Nagyodra, a úra kezdőpontjára.
9:30 Vízreszállás
Ezt követően a programot nehéz pontosan időzíteni, de tartalmában a következő lesz: Leevezünk, átöltözünk, eszünk, felpakolunk, felmegyünk, leevezünk, átöltözünk, eszünk, felpakolunk, felmegyünk, levezünk, stb… Természetesen, ebből a körfolyamatból bárki, bármikor kiszállhat. A program végének a sötétedés szab határt. Csak akkor indulunk neki egy újabb körnek, ha az biztonsággal befejezhető világosban.
17:00 vagy 18:00 vagy 19:00 A program vége, hazaindulás.

SZABÁLYOK, EGYÉB INFÓK:
Sisak és mentőmellény: A zúgókon történő leevezések alatt sisak és mentőmellény használata kötelező. (A tőlünk bérelt hajókhoz ezt biztosítjuk. Ha saját hajóval jössz, kérjük hozz magaddal. Na nincs 500 Ft/nap áron bérelhető)

Környezetvédelem: Tilos a szemetelés és a környezet károsítása. A szervezők nem használnak műanyag evőeszközt, pillepalackot. Hozd a saját vizes palackjaidat, amelyeket feltöltünk. Minimalizáljuk a hulladékmennyiséget! A napközben összegyűlt szemetet szállítsd a napi végpontra, szelektáld és add át a szervezőknek, akik összegyűjtik és elszállítják.
Horgászok: A horgászokat szeretjük, köszönünk nekik és kikerüljük a damiljukat. A Garam halban – ergo horgászban is – gazdag folyó. Folyamatosan figyelni kell a botokat és a damilokat. Van, amikor ki kell kerülni az úszót és van, amikor a bot felőli oldalon kell elevezni a damil alatt.
Felelősségvállalás: A programon való részvétel feltétele egy felelősségvállalási nyilatkozat aláírása. Ebben minden résztvevő nyilatkozik, hogy a túrán saját felelősségére vesz részt, rendelkezik a túra teljesítéséhez szükséges fizikai és szellemi kondíciókkal valamint Szlovákiára kiterjedő balesetbiztosítással, betartja a program szabályait valamint a túrakísérő és a kapott itiner instrukcióit.

HA KÉRDÉSED VAN, HÍVJ MINKET!

Ungi Mariann +36 30 9626713
Máté Endre +36 20 4695688

DEPO-Z

Kayak, canoe, bike - rental, transportation

Csoportos túrák szervezése és
lebonyolítása

Ingyenes, igényre szabott vízi-, bicikli-,
és gyalogtúra javaslatok, tanácsok

CONTACT

Máté Endre: +36 20 469 5688

Ungi Mariann: +36 30 962 6713

Email: depo.z.zebegeny@gmail.com

Honlap: www.depo-z.hu

Adatkezelési és cookie szabályzat