GARAM RAPIDÓZIS

2022 május 21-22. és június 18.-19.
vezetett kalandtúra


Tarts velünk kétnapos élménytúránkon, a Garam folyó középső szakaszán Nagyod és Lekér között!
A Garam egy izgalmas, zúgókkal tarkított, tiszta vízű folyó, mely teljes egészében Szlovákiában folyik, és Esztergom alatt ömlik a Dunába.
A túra során bejárjuk a Garamszentgyörgy feletti zúgókat, és átkelünk a zselízi erőmű kajak/kenus surranóján is, amit a csapatunknak nyitnak meg.

IDŐPONTOK: 2022. május 21-22. szombat-vasárnap.  és június 18.-19. szombat-vasárnap

NEHÉZSÉG: 4/5. Evezési gyakorlatot, ügyességet, és bátorságot igényel. A zúgókon borulások előfordulnak. Kezdőként ne ezt a programot válaszd!

TEKINTSD MEG PROMO VIDEÓNKAT ITT!

A túra bázisa a garamszentgyörgyi Vodnik kemping, (GPS) ahol sátorban, vagy egyszerű bungalóban töltjük az éjszakát. Angol WC és melegvizes zuhany van. 

A program mindkét nap a kempingből indul, és ott is végződik.  Ezért érdemes saját autóval jönni, az rugalmasabb. Természetesen továbbra is választható, hogy Zebegényből és vissza is szállítunk titeket.

Tábori szakácsunk frissen, helyi alapanyagokból készíti el az ételeket. 

A napi túrák végpontjai és a kemping között mi szállítjuk a résztvevőket és a hajókat is.

ÁR: 30.000.- Ft. Az ár tartalmazza a túravezetést, a táborhasználatot sátorhellyel, egy vacsorát, egy reggelit, egy ebédet, valamint a résztvevők és felszereléseik szállítását a program kezdetétől a végéig.

NEVEZÉSI LAP ITT
A jelentkezés után elküldjük a számlaszámunkat, amelyre a résztvételi díjat utalni kell. A jelentkezés az utalás beérkeztével válik véglegessé.

EDDIGI JELENTKEZŐK LISTÁJA ITT

KAJAKOK és KENUK: Bérelhetsz a polietilén kajakjaink közül a készlet erejéig, vagy hozhatod a sajátodat. Üvegszálas hajót ne hozz, mert ezen a túrán a köves zúgókon összetörik.
Az alábbi kajakok bérelhetők tőlünk:
Prijon 430 egyszemélyes túrakajak – 9.000.- Ft
Prijon 490 kétszemélyes túrakajak – 13.000.- Ft
RTM Ocean Quattro kétszemélyes, szuperstabil túrakajak – 13.000.- Ft
ROTO Canadier4 négyszemélyes túrakenu – 14.500.- Ft
Az árak a teljes, kétnapos programra vonatkoznak, tartalmazzák a szükséges felszereléseket (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák, kötél, vízmerő, sisak, spriccdeck a Prijon kajakokra) és a kajakok szállítását is.

HOZOTT HAJÓK SZÁLLÍTÁSA Zebegényből Garamszentgyörgyre a program előtt és Garamszentgyörgyről Zebegénybe a program után:
Egyszemélyes kajak – 2.500.- Ft/db
Kétszemélyes kajak vagy kenu – 3.500.- Ft/db

SZÁLLÁS: A kétnapos programra jelentkezők nevezési díja tartalmazza a kemping használatát szombat reggeltől vasárnap reggelig: WC, mosdási lehetőség, sátorhely, konyha használat. Sátrat, polifoamot, hálózsot hozni kell.
Ezen felül plusz áron lehetséges közös bungalló vagy sátor és polifoam bérlése.
Sátorból négy- és háromszemélyeseket adunk annyi polifoammal, ahányan lesztek benne. (hálózsákot hozni kell) Egy sátor és a polifoamok bérleti díja: 2000 Ft
A közös bungallók egyszerűek, csak alvásra szolgálnak, van bennük világítás és kényelmes fekvőhely (hálózsákot hozni kell). 8 személyes (4×2) és 4 személyes (emeletes ágyas) bungallók vannak.  A bunagallós szállás ára: 2500 Ft/fő

ÉTKEZÉS: Bőséges bográcsvacsora első este, szlovák reggeli, bográcsebéd a második napon. Az ételeket helyi alapanyagokból készítjük, nagyon jól főzünk. Sörpadokat, evőeszközöket biztosítunk.

TÚRAVEZETŐ: Máté Endre, a DEPO-Z vezetője, 18-szoros Ironman, a Garam kiváló ismerője.

UTAZÁS: Garamszentgyörgyre egyénileg autóval, vagy felviszünk Zebegényből, és visszahozunk Zebegénybe 2.500 Ft / út összegért.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: Minimum 6 fő, Maximum 16 fő

RÉSZLETES PROGRAM:
Az első nap a kempingtől lefelé indulunk. Ez lesz a bemelegítés. 18 km-t teszünk meg. Átmegyünk a zselízi víztározó kajakosoknak/kenusoknak épített surranóján és két zúgón.
Első napon,  napközben mindenki maga gondoskodik élelemről. Estére kiadós vacsorát készítünk.
A második napot a kemping feletti, mindössze 8 km-es szakaszon töltjük, ahol öt zúgó van. Ezt a szakaszt azonban többször megtesszük. Minimum kétszer, de ha belefér, akkor háromszor. Mindenki annyi kört megy, amennyi jól esik neki.
Második nap bőséges reggelit adunk, majd elkészítünk egy tartalmas, ízletes levest, amiből minden kör után lehet enni a kempingben.
Első nap, szombat (május 21. vagy június 18.)
8:30-9:00 Megérkezés Garamszentgyörgyre, a Vodnik kempingbe
9:00-10:00 Bemutatkozás, öltözés, felszerezések kiosztása.
10:00 Indulás. Az első napon Garamszentgyörgyről lefelé megyünk a folyón. Átmegyünk a zselízi víztározó surranóján és két zúgón. A másodiknál – a lekéri híd utáni zúgónál –
lidőzünk. Ez kiváló hely arra, hogy feszegessük a képességeink határait.
16:00-18:00 Visszaszállítás a kempingbe.
19:00 Vacsora.
Második nap, vasárnap (május 22. vagy június 19.)
8:00 Reggeli
9:00 Indulás Nagyodra, a mai túra kezdőpontjára.
9:30 Vízreszállás
Ezt követően a programot nehéz pontosan időzíteni, de tartalmában a következő lesz: Leevezünk, átöltözünk, eszünk, felpakolunk, felmegyünk, leevezünk, átöltözünk, eszünk, felpakolunk, felmegyünk, levezünk, stb… Természetesen, ebből a körfolyamatból bárki, bármikor kiszállhat. A program végének a sötétedés szab határt. Csak akkor indulunk neki egy újabb körnek, ha az biztonsággal befejezhető világosban.
17:00 vagy 18:00 vagy 19:00 A program vége, hazaindulás.

SZABÁLYOK, EGYÉB INFÓK:
Sisak és mentőmellény: A zúgókon történő leevezések alatt sisak és mentőmellény használata kötelező. (A tőlünk bérelt kenukhoz ezt biztosítjuk. Ha saját hajóval jössz, kérjük hozz magaddal. Na nincs 1000 Ft-os áron bérelhető két napra.)
Környezetvédelem: Tilos a szemetelés és a környezet károsítása. A szervezők nem használnak műanyag evőeszközt, pillepalackot. Hozd a saját vizes palackjaidat, amelyeket feltöltünk. Minimalizáljuk a hulladékmennyiséget! A napközben összegyűlt szemetet szállítsd a napi végpontra, szelektáld és add át a szervezőknek, akik összegyűjtik és elszállítják.
Horgászok: A horgászokat szeretjük, köszönünk nekik és kikerüljük a damiljukat. A Garam halban – ergo horgászban is – gazdag folyó. Folyamatosan figyelni kell a botokat és a damilokat. Van, amikor ki kell kerülni az úszót és van, amikor a bot felőli oldalon kell elevezni a damil alatt.
Felelősségvállalás: A programon való részvétel feltétele egy felelősségvállalási nyilatkozat aláírása. Ebben minden résztvevő nyilatkozik, hogy a túrán saját felelősségére vesz részt, rendelkezik a túra teljesítéséhez szükséges fizikai és szellemi kondíciókkal valamint Szlovákiára kiterjedő balesetbiztosítással, betartja a program szabályait valamint a túrakísérő és a kapott itiner instrukcióit.

HA KÉRDÉSED VAN, HÍVJ MINKET!

Ungi Mariann +36 30 9626713
Máté Endre +36 20 4695688

DEPO-Z

Kayak, canoe, bike - rental, transportation

Csoportos túrák szervezése és
lebonyolítása

Ingyenes, igényre szabott vízi-, bicikli-,
és gyalogtúra javaslatok, tanácsok

CONTACT

Máté Endre: +36 20 469 5688

Ungi Mariann: +36 30 962 6713

Email: info@depo-z.hu

Honlap: www.depo-z.hu

Adatkezelési és cookie szabályzat