GARAM ZÚ-GO!

Részletes leírás

EGYNAPOS TELJESÍTMÉNYTÚRA vagy KÉTNAPOS KALAND ÉS TELJESÍTMÉNYTÚRA

Időpont:  Április 30. (ha csak a vasárnapi, egynapos teljesítmény túrára jösz)
         vagy Április 29.-30. (ha szombatra is jösz, a legzúgósabb rész többszöri, közös beevezésére)

Tarts velünk átlagon felüli állóképességet, ügyességet és problémamegoldó készséget igénylő kihívásunkon, a zúgókban bővelkedő Garamon.
A Garam egy izgalmas, zúgókban gazdag, tiszta vízű folyó, Esztergom alatt ömlik a Dunába. E
gyediségét zúgói adják, ilyen zúgók máshol nincsenek. Az ezeken való leevezés tapasztalt vadvízi evezősöknek nem igazán jelent kihívást. Ezt a teljesítménytúrát azoknak ajánljuk, akik kellő síkvizi gyakorlattal rendelkeznek, és szeretik a kalandot. 
Túránk szakasza végig Szlovákiában, mégis magyarlakta területen halad át, Nagyodtól Esztergomig (54 km Garam + 4 km Duna).

Az első nap (Ápr. 29.) evezési gyakorlatot, ügyességet, és bátorságot igényel. A zúgókon borulások előfordulnak. A második naphoz (Ápr. 30.) ugyanilyen képességek kellenek, plusz állóképesség a 60 km-es táv teljesítéséhez.
A GARAM ZÚ-GO! egyéni teljesítménytúra április 30-án, vasárnap lesz. A táv 60 km, Nagyodtól a Garamtorkolatig. A teljesítők érmet és oklevelet kapnak.

A túrát megelőző napon, április 29-én, szombaton beevezzük a folyó Garamszentgyörgy feletti zúgókban leggazdagabb, nyolc kilométeres szakaszát. Ha leérünk, pakolunk a trailerre és megyünk fel még egyszer (vagy kétszer).

A program csak polietilén hajókkal teljesíthető, egy-, vagy kétszemélyes kajakokkal, esetleg kenukkal. Kajakot, kenut bérelhetsz tőlünk készletünk erejéig, vagy hozhatod saját hajódat.

A túra bázisa a garamszentgyörgyi Vodnik kemping: GPS

A kempingből indulnak és  itt végződnek a szombati, zúgókban gazdag, beevező túrák (egy napba kettő esetleg három kör is belefér), itt lesz a szállásunk, a vacsora, a reggeli. Angol WC és melegvizes zuhany van. Tábori szakácsunk frissen, helyi alapanyagokból készíti el az ételeket.

Akik csak a vasárnapi teljesítménytúrára neveznek érkezhetnek vasárnap reggel Esztergomba vagy szombaton délután/este a garamszentgyörgyi táborba. Utóbbi esetben szállást, vacsorát és reggelit ők is kapnak.

Az esemény ötletgazdája és főszervezője Máté Endre a DEPO-Z vezetője, 18-szoros ironman.
Telefonos elérhetőségünk: Máté Endre +36 20 469 5688 Ungi Mariann +36 30 9626 713

Az EGYNAPOS, GARAM ZÚ-GO! program ára:

1. A vasárnap reggel érkezőknek 10.000.- Ft.
Az ár tartalmazza:
– a második napi (vasárnapi) túrakíséretet Nagyodtól Garamszentgyörgyig
– a zselizi duzzasztó surranó nyitásának megszervezését és biztosítását
– itiner: nyomtatott, fóliázott, vízmentes lap a teljes útvonalról, mely tájékoztat a folyón található minden lényeges objektumról, azok távolságáról, az egyes zúgókon való átevezésről
– érem és oklevél minden teljesítőnek
– csomagszállítás: a résztvevők személyes csomagjainak szállítása a program kezdetétől a végéig.
– célbaérkező ERŐlevest

2. A szombaton este/délután érkezőknek  18.000.- Ft.
Az előbbiekkel együtt az ár tartalmaz még:

– Kemping használat szombat délelőttől vasárnap reggelig: WC, mosdási lehetőség, sátorhely. (sátrat hozni kell vagy plusz áron bungaló bérelhető)
Három étkezést: a vacsorát, a második napon a reggelit, a napi szendvics alapanyagot és a célbaérkező ERŐlevest. (Aki igényli, annak javasoljuk, hogy egyéb speciális italokat és energiaszeleteket hozzon magával, mert ez helyben nem lesz kapható.)

A KÉTNAPOS program ára 32.000– Ft. Az ár tartalmazza:
– Biztosító személyzet (autós segítségnyújtás, tábori szakács, első napi túravezetés a zúgókon való lejövetel segítésével, második napi túrakíséret a zselizi duzzasztóig
– A zselizi duzzasztó zsilip nyitás megszervezése és biztosítása)
– Kemping használat szombat délelőttől vasárnap reggelig: WC, mosdási lehetőség, sátorhely. (sátrat hozni kell vagy plusz áron bungaló bérelhető)
– Négy étkezést: az első napon a napközbeni szendvicseket, a vacsorát, a második napon a reggelit, a napi szendvics alapanyagot és a célbaérkező ERŐlevest. (Aki igényli, annak javasoljuk, hogy egyéb speciális italokat és energiaszeleteket hozzon magával, mert ez helyben nem lesz kapható.)
– Itiner: nyomtatott, fóliázott, vízmentes lap a teljes útvonalról, mely tájékoztat a folyón található minden lényeges objektumról, azok távolságáról, az egyes zúgókon való átevezésről
– Érem és oklevél a második napi túra minden teljesítőjének
– Csomagszállítás: a résztvevők személyes csomagjainak szállítása a program kezdetétől a végéig.

Az árak nem tartalmazzák, plusz áron igénybe vehető:
– kajakok, kenuk és tartozékaik bérlése a helyszínre szállítva
– bungalló vagy sátor bérlés
– sisak vagy mentőmellény bérlés (Azoknak, akik nem bérelnek hajót)
– személyszállítás
– saját, hozott hajók szállítása

Az egynapos programra a NEVEZÉSI LAP ITT

A kétnapos programra a NEVEZÉSI LAP ITT

Részletes leírások

1. Program
2. Kajakok, kenuk, tartozékaik
és azok szállítása

3. Szállás
4. Személyszállítás
5. Csomagszállítás

6. Étkeztetés
7. Túravezetés
8. Nevezés és fizetés

9. Szabályok, egyéb infók
10. Videók
11. Garam vízitúra térképünk

1. Program

A kétnapos program első napja
Április 29. szombat

8:00 Indulás Zebegényből (annak, aki Zebegényből kér személyszállítást)
9:00 indulás Esztergomból Garamszentgyörgyre a Vodnik kempingbe (ezt azoknak javasoljuk, akik Esztergomban, a program végpontján szeretnék hagyni az autójukat és onnan kérnek személy és/vagy hajószállítást fel, Garamszentgyörgyre)
10:00 Megérkezés Garamszentgyörgyre a Vodnik kempingbe, ahol lepakolunk és átöltözünk.
10:30 Indulás fel Nagyodra, az első napi, 8 km-es, zúgókban gazdag szakasz kezdőpontjára. Onnan evezünk le a kempingig. Ezen a napon mikrobuszunk és trailerünk folyamatosan szállítja az embereket és a hajókat a kemping és a kezdőpont között. Annyiszor jövünk le a zúgókon, ahányszor jól esik vagy ránk nem sötétedik.
Napközben a kempingben folyamatos étkezési lehetőség.
Délután/este: a másnapi túra résztvevőinek érkezése
Este vacsora a kempingben vagy a közeli pizzériában, majd kötetlen sörözés, kofolázás. 

 • A program második napja a kempingben ébredőknek
  Április 30. vasárnap
  A kempingben lévő autókat lehetőség lesz levinni Esztergomba, a túra végpontjára, ahonnan a 7:00-kor induló transzferrel visszajöhettek Garamszengyörgyre.
  A többieknek:
  6:30 ébresztő
  7:00-től reggeli, csomagolás
  8:00: elkezdjük a résztvevők felszállítását Nagyodra, a rajthoz. (Nem kell egyszerre indulni mindenkinek, de legkésőbb 11:45-re meg kell érkezni a zselizi duzzasztóhoz. Odáig 16 km, 5  zúgó, 1 nagy, 20-30 perces átemelés) 
  10:30-tól megérkezés a zselizi duzzasztóhoz
  10:30-12:00-ig ADÁSSZÜNET. Bevárjuk egymást, mert a surranó zsilipjét 12:00-kor nyitják, amin egyszerre megyünk át libasorban. Addig szendvicsbár a parton.
  12:00 Kinyiják nekünk a zsilipet és lesurranunk.
  Ezt következően mindenki egyénileg (vagy kisebb-nagyobb csoportban), saját tempójában evezi le célig tartó 40 km-t (37 km Garam + 3 km Duna).
  kb.16:00-tól 20:00-ig célbaérkezések Esztergomban, a Palkovics-padnál. Frissítők, érmek, oklevelek átadása, hazaindulás egyénileg.

Az egynapos, Április 30-i program azoknak, akik reggel érkeznek Esztergomba
7:00 indulás Esztergomból Garamszentgyörgyre a Vodnik kempingbe (annak, aki Esztergomból kér személy és/vagy hajószállítást)
8:00 Megérkezés Garamszentgyörgyre a Vodnik kempingbe
8:00: Elkezdjük a résztvevők felszállítását Nagyodra, a rajthoz. (Nem kell egyszerre indulni mindenkinek, de legkésőbb 11:45-re meg kell érkezni a zselizi duzzasztóhoz. Odáig 16 km, 5  zúgó, 1 nagy, 20-30 perces átemelés)
10:30-tól megérkezés a zselizi duzzasztóhoz
10:30-12:00-ig ADÁSSZÜNET. Bevárjuk egymást, mert a surranó zsilipjét 12:00-kor nyitják, amin egyszerre megyünk át libasorban. Addig szendvicsbár a parton.
12:00 Kinyiják nekünk a zsilipet és lesurranunk.
Ezt következően mindenki egyénileg (vagy kisebb-nagyobb csoportban), saját tempójában evezi le célig tartó 40 km-t (37 km Garam + 3 km Duna).
kb.16:00-tól 20:00-ig célbaérkezések Esztergomban, a Palkovics-padnál. Frissítők, érmek, oklevelek átadása, hazaindulás egyénileg.

2. Kajakok, kenuk, tartozékaik és azok szállítása

Kajakot, kenut bérelhetsz polietilén hajóink közül készletünk erejéig, vagy hozhatod a sajátod. Üvegszálas hajót ne hozz, mert azok a köves zúgókon összetörnek.

 Bérlés

Az alább felsorolt hajók bérelhetők tőlünk.

A bérleti díjak a teljes programra vonatkoznak, tartalmazzák a szükséges felszereléseket (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák, kötél, vízmerő, sisak az első napi zúgókra, spriccdeck az egyszemélyes prijon 430 kajakokra) és a kajakok szállítását is.
(a névre kattintva megtekintheted a hajók paramétereit)

 • Prijon CL 430 egyszemélyes kajak: 10.000 Ft/2nap vagy 5.000 Ft/1nap (tárolórekesz nélkül, vízhatlan zsákkal)
 • Kétszemélyes kajakok: Prijon CL 470 / Prijon CL 490: 15.000 Ft/2nap vagy 7.500 Ft/1nap (tárolórekesz nélkül, vízhatlan zsákkal)
 • ROTO VIKING, kétszemélyes kenu: 14.000 Ft/2nap vagy 7.000 Ft/1nap
 • ROTO CANADIER4, négyszemélyes kenu: 17.000 Ft/2nap vagy 8.500 Ft/1nap

A ROTO hajókról ROTO gyár katalógusában találsz képeket és adatokat.

Saját, hozott hajók

Vállaljuk saját, hozott hajók szállítását Zebegényből vagy Esztergomból Garamszentgyörgyre a program előtt és/vagy Esztergomból Zebegénybe a program után:
– Saját egyszemélyes kajak szállítása –
2.000.- Ft/db

– Saját kétszemélyes kajak vagy kenu – 2.500.- Ft/db
A Zebegényből induló szállítások esetében a hajókat legkésőbb Ápr. 28. délutánig le kell szállítani a Depo-Z zebegényi telephelyére.

A saját hajókkal érkezők mentőmellényt és sisakot is hozzanak. Ennek hiányában bérelhetnek azt plusz áron:
– Sisak 500 Ft/nap
– Mentőmellény 500 Ft/nap.

3. Szállás

A kétnapos programra jelentkezők nevezési díja szombat reggeltől …,
a szombaton este/délután érkezők nevezési díja szombat estétől …
tartalmazza a kemping használatát: WC, mosdási lehetőség, sátorhely, konyha használat. Sátrat, polifoamot, hálózsákot hozni kell.  

Ezen felül plusz áron lehetséges közös bungalló vagy sátor és polifoam bérlése.
Sátorból négy- és háromszemélyeseket adunk annyi polifoammal, ahányan lesztek benne. (hálózsákot hozni kell) Egy sátor és a polifoamok bérleti díja: 2000 Ft
A közös bungallók egyszerűek, csak alvásra szolgálnak, van bennük világítás és kényelmes fekvőhely (hálózsákot hozni kell). 8 személyes (4×2) és 4 személyes (emeletes ágyas) bungallók vannak.  A bunagallós szállás ára: plusz 2500 Ft/fő

4. Személyszállítás

Személyszállítást igény esetén plusz áron vállalunk. Kérhető Zebegényből és Esztergomból Garamszentgyörgyre szombaton reggel, Esztergomból Garamszentgyörgyre vasárnap reggel és Esztergomból Zebegénybe vasárnap este.
A Zebegény-Garamkövesd és az Esztergom-Garamkövesd szállítások ára 2000 Ft/fő. 

5. Csomagszállítás

Azt a felszerelésedet, amit nem szeretnél magaddal vinni evezés közben (sátor, polifoam, hálózsák, fejenként egy nagy táska) az indulási és érkezési pontod között szállítjuk.

6. Étkezés

A két napos program alatt az alábbi étkezéseket biztosítjuk. Szombaton, napközben a zúkókon való leevezések végén, a kempingben folyamatosan lesz lehetsőség elfogyasztani egy-egy szendvicset, csokit, ásványvizet. Este tésztaparti (pizza) a helyi pizzériában.  A második napon reggelit adunk és alapanyagot a napközbeni szendvicsek elkészítéséhez. A nap végén célbaérkezők ERŐlevest kapnak. (Aki igényli, annak javasoljuk, hogy egyéb speciális italokat és energiaszeleteket hozzon magával, mert ez helyben nem lesz kapható.)
Az egynapos programra szombaton este/délután érkezőknek  este tésztaparti (pizza) a helyi pizzériában.  A második napon reggelit adunk és alapanyagot a napközbeni szendvicsek elkészítéséhez. A nap végén célbaérkezők ERŐlevest kapnak. (Aki igényli, annak javasoljuk, hogy egyéb speciális italokat és energiaszeleteket hozzon magával, mert ez helyben nem lesz kapható.).
Az egynapos programra vasárnap reggel érkezők a reggel 8:30-as rajtra érkeznek. Kérjük, hogy a reggelijükről és a napközbeni hidegélelmükről maguk gondoskodjanak. A nap végén a célbaérkező ERŐleves nekik is jár.

7. Túravezetés, túrakísérés

Túravezető és kísérő Máté Endre, a DEPO-Z vezetője, 18-szoros Ironman, a Garam kiváló ismerője.
Az első napon csoportban maradva jövünk le a zúgókon. Minden zúgó előtt lelassítunk, a túravezető elmondja a tudnivalókat, majd elsőként leevez. Utána egyesével a többiek. Mindenkit megvárunk, borulás esetén segítünk egymásnak.
A második napon Nagyodról 8:30-tól kezdve mindenki önállóan indulhat. A lényeg, hogy az első 16 km megtétele után legkésőbb 11:45-re érkezzen meg az zselizi duzzasztó előtti pihenő és frissítő pontra, ahol bevárjuk egymást. Ennek a 16 km-es szakasznak az első 8 km-én 5 zúgóval, majd ezt követően Sárónál egy szárazföldi átemeléssel találkozunk.  A túrakíséret a mezőny végén Nagyodtól a zselizi duzzasztóig biztosítva lesz.
12:00-kor kinyitják nekünk a zselizi duzzasztó surranóját. Ezt következően mindenki egyénileg (vagy tetszőleges kisebb-nagyobb csoportban) evezi le maradék 42 km-t (38 km Garam + 4 km Duna) az esztergomi Palkovics-padig.

8. Nevezés és fizetés

Nevezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezés után egy visszaigazoló e-mailt küldünk a bankszámla adatokkal.

Az
egynapos, csak GARAM ZÚ-GO! teljesítménytúra részvételi díja vasárnap reggeli érkezés esetén 10.000.- Ft, szombat esti/déluténi érkezés esetén 18.000.- Ft
NEVEZÉSI LAP ITT

A kétnapos program részvételi díja 32.000.- Ft.
NEVEZÉSI LAP ITT

A részvételi díjakból a 2022-es GARAM ZÚ-GO! teljesítői 10% kedvezményt kapnak.

9. Szabályok, egyéb infók

Szintidő: Egyéni időt nem mérünk, senkit nem akarunk sietésre ösztönözni. Egyetlen határidő van, legkésőbb 20:00-ig kell megérkezni az esztergomi Palkovics-padhoz. Ez azt jeleti, hogy a Nagyod-Zseliz 16 km-re 3-3,5 óra, a Zseliz-Esztergom 42 km-re 7,5-8 óra van mindenkinek. Ez megfelelő fizikummal biztosan teljesíthető. Minden zúgó előtt lassíts le, készülj fel belőle, nézd meg az itinert. Javasoljuk, hogy a zúgókon soha ne magányosan, hanem egy-két társatokkal közösen evezzetek le.
Itiner: Az itiner egy A4-es, vízmentes, fóliázott lap. Minden fontos akadályt (zúgó, duzzasztó, stb.) előre jelez képekkel, jelekkel és szöveges leírásokkal. Segít a biztonságos evezésben. Minden hajó kap itinert. Tanulmányozzátok alaposan és használjátok.
Díjak: A szintidőn belül tejlesítő hajók minden tagja érmet és oklevelet kap.
Sisak és mentőmellény: A zúgókon történő leevezések alatt sisak és mentőmellény használata kötelező.
Környezetvédelem: Tilos a szemetelés és a környezet károsítása. A szervezők nem használnak műanyag evőeszközt, pillepalackot. Hozd a saját vizes palackjaidat, amelyeket feltöltünk. Minimalizáljuk a hulladékmennyiséget! A napközben összegyűlt szemetet szállítsd a napi végpontra, szelektáld és add át a szervezőknek, akik összegyűjtik és elszállítják.
Horgászok: A horgászokat szeretjük, köszönünk nekik és kikerüljük a damiljukat. A Garam halban – ergo horgászban is – gazdag folyó. Folyamatosan figyelni kell a botokat és a damilokat. Van, amikor ki kell kerülni az úszót és van, amikor a bot felőli oldalon kell elevezni a damil alatt.
Felelősségvállalás: A programon való részvétel feltétele egy felelősségvállalási nyilatkozat aláírása. Ebben minden résztvevő nyilatkozik, hogy a túrán saját felelősségére vesz részt, rendelkezik a túra teljesítéséhez szükséges fizikai és szellemi kondíciókkal, ismeri és betartja a hajózási szabályzat rá vonatkozó részeit, a jelen program további szabályait valamint a túravezetők és a kapott itinerek instrukcióit.

10. Videók

Kedvcsinálóként tekintsd meg az alábi videókat.
1. Saját készítésű videónk az első napi zúgókról: Nagyodtól Garamszentgyörgyig. (8km) Időtartam: 2:38. A megtekintéshez kattints IDE!
2. A tavalyi, kétnapos, Garam Rapidózis programunkról Farkas-Kontra Máté barátunk által készített videó. Garamszengyörgy-Lekér és Nagyod-Garamszentgyörgy (26 km) Időtartam: 6:17. A megtekintéshez kattints IDE!

11. Garam vízitúra térképünk

Online Garam vízitúra térképünk használható otthon, számítógép mellett vagy okostelefonról, akár a csónakban ülve is. A térkép eléréséhez kattints IDE!

 

DEPO-Z

Kayak, canoe, bike - rental, transportation

Csoportos túrák szervezése és
lebonyolítása

Ingyenes, igényre szabott vízi-, bicikli-,
és gyalogtúra javaslatok, tanácsok

CONTACT

Máté Endre: +36 20 469 5688

Ungi Mariann: +36 30 962 6713

Email: depo.z.zebegeny@gmail.com

Honlap: www.depo-z.hu

Adatkezelési és cookie szabályzat