GARAM ZÚ-GO!

Részletes leírás

KÉTNAPOS KALAND ÉS TELJESÍTMÉNYTÚRA vagy EGYNAPOS TELJESÍTMÉNYTÚRA

Időpont:  Április 30. – Május 1. (ha két napra jösz) vagy Május 1. (ha egy napra jösz)

Nehézség: 5/5. Átlagon felüli állóképességet, ügyességet és problémamegoldó készséget igénylő kihívás a zúgókban bővelkedő Garamonon.
Az első nap evezési gyakorlatot, ügyességet, és bátorságot igényel. A zúgókon borulások előfordulnak.
A második naphoz ugyanilyen képességek kellenek, plusz állóképesség a 60 km-es táv teljesítéséhez.

Tarts velünk kettő-  vagy egynapos túránkra a Garam utolsó, 65 km-es szakaszán. A Garam egy izgalmas, zúgókkal tarkított, tiszta vízű folyó, mely teljes egészében Szlovákiában folyik, és Esztergom alatt 3 km-rel ömlik a Dunába. 

A túra első napján bejárjuk a folyó Garamszentgyörgy feletti zúgókban leggazdagabb szakaszát.
A második nap egy egyéni teljesítménytúra Garamszentgyörgytől Esztergomig (57 km Garam + 3 km Duna). Az ezt teljesítők érmet és oklevelet kapnak.

A program csak polieilén hajókkal teljesíthető, egy-, vagy kétszemélyes kajakokkal, esetleg kenukkal. Kajakot, kenut bérelhetsz tőlünk készletünk erejéig, vagy hozhatod saját hajódat.

A túra bázisa a garamszentgyörgyi Vodnik kemping: GPS
A kempingből indulnak és  itt végződnek az első napi kalandtúrák (egy napba kettő esetleg három kör is belefér) itt lesz a szállásunk, a vacsora, a reggeli és innen indul a második napi teljesítménytúra. Angol WC és melegvizes zuhany van.

Tábori szakácsunk frissen, helyi alapanyagokból készíti el az ételeket.

Az esemény ötletgazdája és főszervezője Máté Endre a DEPO-Z vezetője, 18-szoros ironman.

Telefonos elérhetőségünk: Máté Endre +36 20 469 5688 Ungi Mariann +36 30 9626 713

 

A kétnapos program ára 26.000.- Ft. Az ár tartalmazza:
– Biztosító személyzet (autós segítségnyújtás, tábori szakács, első napi túravezetés a zúgókon való lejövetel segítésével, második napi túrakíséret a zselizi duzzasztóig és a duzzasztó surranóján történő átevezés megszervezése és biztosítása)
– Kemping használat szombat délelőttől vasárnap reggelig: WC, mosdási lehetőség, sátorhely. (sátrat hozni kell vagy plusz áron bungaló bérelhető)
– Négy étkezést: az első napon a napközbeni szendvicseket, a vacsorát, a második napon a reggelit, a napi szendvics alapanyagot és a célbaérkező ERŐlevest. (Aki igényli, annak javasoljuk, hogy egyéb speciális italokat és energiaszeleteket hozzon magával, mert ez helyben nem lesz kapható.)
– Itiner: nyomtatott, fóliázott, vízmentes lap a teljes útvonalról, mely tájékoztat a folyón található minden lényeges objektumról, azok távolságáról, az egyes zúgókon való átevezésről
– Érem és oklevél a második napi túra minden teljesítőjének
– Csomagszállítás: a résztvevők személyes csomagjainak szállítása a program kezdetétől a végéig.

Az egynapos program ára 9.000.- Ft. Az ár tartalmazza:
– a második napi (vasárnapi) túrakíséretet a zselizi duzzasztóig és a duzzasztó surranóján történő átevezés megszervezését és biztosítását
– itiner: nyomtatott, fóliázott, vízmentes lap a teljes útvonalról, mely tájékoztat a folyón található minden lényeges objektumról, azok távolságáról, az egyes zúgókon való átevezésről
– érem és oklevél minden teljesítőnek
– csomagszállítás: a résztvevők személyes csomagjainak szállítása a program kezdetétől a végéig.
– célbaérkező ERŐlevest

Az árak nem tartalmazzák, plusz áron igénybe vehető:
– kajakok, kenuk és tartozékaik bérlése a helyszínre szállítva
– bungalló vagy sátor bérlés
– sisak vagy mentőmellény bérlés (Azoknak, akik nem bérelnek hajót)
– személyszállítás
– saját, hozott hajók szállítása

A kétnapos programra a NEVEZÉSI LAP ITT

Az egynapos programra a NEVEZÉSI LAP ITT

Részletes leírások

1. Program
2. Kajakok, kenuk, tartozékaik
     és azok szállítása

3. Szállás
4. Személyszállítás
5. Csomagszállítás

6. Étkeztetés
7. Túravezetés
8. Nevezés és fizetés

9. Szabályok, egyéb infók
10. Videók
11. Garam vízitúra térképünk

1. Program

A kétnapos program első napja
Április 30. szombat

8:00 Indulás Zebegényből (annak, aki Zebegényből kér személyszállítást)
9:00 indulás Esztergomból Garamszentgyörgyre a Vodnik kempingbe (annak, aki Esztergomból kér személy és/vagy hajószállítást)
10:00 Megérkezés Garamszentgyörgyre a Vodnik kempingbe, ahol lepakolunk és átöltözünk.
10:30 Indulás fel Tőrére, az első napi, 8 km-es, zúgókban gazdag szakasz kezdőpontjára. Onnan evezünk le a kempingig. Ezen a napon mikrobuszunk és trailerünk folyamatosan szállítja az embereket és a hajókat a kemping és a kezdőpont között. Annyiszor jövünk le a zúgókon, ahányszor jól esik vagy ránk nem sötétedik.
Napközben a kempingben folyamatos étkezési lehetőség.
Este vacsora a kempingben, majd kötetlen sörözés, kofolázás a kemping büféjében. 

 • A kétnapos program második napja
  Május 1. vasárnap
  6:30 ébresztő
  7:00-től reggeli, csomagolás
  innen a program megegyezik az egynapos teljesítménytúrán résztvevők programjával
  8:30 közösen indulunk a kempingtől a Garamon lefelé
  9:45 közösen érkezünk és egyesével átevezünk a zselizi duzzasztó surranóján
  Ezt következően mindenki egyénileg (vagy kisebb-nagyobb csoportban), saját tempójában evezi le az Esztergomig tartó 53 km-t (50 km Garam + 3 km Duna).
  kb.15:00-tól 20:00-ig célbaérkezések Esztergomban, a Palkovics-padnál. Frissítők, érmek, oklevelek átadása, hazaindulás egyénileg.

Az egynapos program
Május 1. vasárnap
7:00 indulás Esztergomból Garamszentgyörgyre a Vodnik kempingbe (annak, aki Esztergomból kér személy és/vagy hajószállítást)
8:00 Megérkezés Garamszentgyörgyre a Vodnik kempingbe
innen a program megegyezik a kétnapos túrán résztvevők programjával
8:30 közösen indulunk a kempingtől a Garamon lefelé
9:45 közösen érkezünk és egyesével átevezünk a zselizi duzzasztó surranóján
Ezt következően mindenki egyénileg (vagy kisebb-nagyobb csoportban), saját tempójában evezi le az Esztergomig tartó 53 km-t (50 km Garam + 3 km Duna).
kb.15:00-tól 20:00-ig célbaérkezések Esztergomban, a Palkovics-padnál. Frissítők, érmek, oklevelek átadása, hazaindulás egyénileg.

2. Kajakok, kenuk, tartozékaik és azok szállítása

Kajakot, kenut bérelhetsz polietilén hajóink közül készletünk erejéig, vagy hozhatod a sajátod. Üvegszálas hajót ne hozz, mert azok a köves zúgókon összetörnek.

 Bérlés

Az alább felsorolt hajók bérelhetők tőlünk.

A bérleti díjak a teljes programra vonatkoznak, tartalmazzák a szükséges felszereléseket (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák, kötél, vízmerő, sisak az első napi zúgókra, spriccdeck az egyszemélyes prijon 430 kajakokra) és a kajakok szállítását is.
(a névre kattintva megtekintheted a hajók paramétereit)

 • Prijon CL 430 basic egyszemélyes kajak: 9.000 Ft/2nap vagy 5.000 Ft/1nap (tárolórekesz nélkül, vízhatlan zsákkal)
 • Kétszemélyes kajakok: Prijon CL 470 basic / Prijon CL 490 basic / RTM Ocean Quattro (szuperstabil): 13.000 Ft/2nap vagy 7.000 Ft/1nap (tárolórekesz nélkül, vízhatlan zsákkal)
 • ROTO VIKING, kétszemélyes kenu: 12.000 Ft/2nap vagy 6.500 Ft/1nap
 • ROTO CANADIER4, négyszemélyes kenu: 14.500 Ft/2nap vagy 8000 Ft/1nap

A ROTO hajókról ROTO gyár katalógusában találsz képeket és adatokat.

Saját, hozott hajók

Vállaljuk saját, hozott hajók szállítását Zebegényből vagy Esztergomból Garamszentgyörgyre a program előtt és/vagy Esztergomból Zebegénybe a program után:
– Saját egyszemélyes kajak szállítása – 2.500.- Ft/db
– Saját kétszemélyes kajak vagy kenu – 3.500.- Ft/db
A Zebegényből induló szállítások esetében a hajókat legkésőbb Ápr. 29. délutánig le kell szállítani a Depo-Z zebegényi telephelyére.

A saját hajókkal érkezők mentőmellényt és sisakot is hozzanak. Ennek hiányában bérelhetnek azt plusz áron:
– Sisak 500 Ft/nap
– Mentőmellény 500 Ft/nap.

3. szállás

A kétnapos programra jelentkezők nevezési díja tartalmazza a kemping használatát szombat reggeltől vasárnap reggelig: WC, mosdási lehetőség, sátorhely, konyha használat. Sátrat, polifoamot, hálózsot hozni kell.  

Ezen felül plusz áron lehetséges közös bungalló vagy sátor és polifoam bérlése.
Sátorból négy- és háromszemélyeseket adunk annyi polifoammal, ahányan lesztek benne. (hálózsákot hozni kell) Egy sátor és a polifoamok bérleti díja: 2000 Ft
A közös bungallók egyszerűek, csak alvásra szolgálnak, van bennük világítás és kényelmes fekvőhely (hálózsákot hozni kell). 8 személyes (4×2) és 4 személyes (emeletes ágyas) bungallók vannak.  A bunagallós szállás ára: 2500 Ft/fő

4. Személyszállítás

Személyszállítást igény esetén plusz áron vállalunk. Kérhető Zebegényből és Esztergomból Garamszentgyörgyre szombaton reggel, Esztergomból Garamszentgyörgyre vasárnap reggel és Esztergomból Zebegénybe vasárnap este.
A Zebegény-Garamkövesd és az Estergom-Garamkövesd szállítások ára 2500 Ft/fő. 

5. Csomagszállítás

Azt a felszerelésedet, amit nem szeretnél magaddal vinni evezés közben (sátor, polifoam, hálózsák, fejenként egy nagy táska) az indulási és érkezési pontod között szállítjuk.

6. Étkezés

A két napos program alatt az alábbi étkezéseket biztosítjuk. Szombaton, napközben a zúkókon való leevezések végén, a kempingben folyamatosan lesz lehetsőség elfogyasztani egy-egy szendvicset, csokit, ásványvizet. Este tábori szakácsunk meleg vacsorát készít. A második napon reggelit adunk és alapanyagot a napközbeni szendvicsek elkészítéséhez. A nap végén célbaérkezők ERŐlevest kapnak. (Aki igényli, annak javasoljuk, hogy egyéb speciális italokat és energiaszeleteket hozzon magával, mert ez helyben nem lesz kapható.)
Az egynapos program résztvevői a reggel 8:30-as rajtra érkeznek. Kérjük, hogy a reggelijükről és a napközbeni hidegélelmükről maguk gondoskodjanak. A nap végén a célbaérkező ERŐleves nekik is jár.

7. Túravezetés, túrakísérés

Túravezető és kísérő Máté Endre, a DEPO-Z vezetője, 18-szoros Ironman, a Garam kiváló ismerője.
Az első napon csoportban maradva jövünk le a zúgókon. Minden zúgó előtt lelassítunk, a túravezető elmondja a tudnivalókat, majd elsőként leevez. Utána egyesével a többiek. Mindenkit megvárunk, borulás esetén segítünk egymásnak.
A második napon az első nyolc kilométert tesszük meg csoportban. Ezen a szakaszon zúgók nincsenek, csak egy szárazföldi átemelés Sárónál. Együtt érkezünk a zselizi duzzasztó surranójához, amelyet a mi kedvünkért nyitnak ki 9:45-kor. Ezen egyesével leevezünk.
Ezt következően mindenki egyénileg (vagy tetszőleges kisebb-nagyobb csoportban), saját tempójában evezi le maradék 53 km-t (50 km Garam + 3 km Duna) az esztergomi Palkovics-padig.

8. Nevezés és fizetés

Nevezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezés után egy visszaigazoló e-mailt küldünk a bankszámla adatokkal.
A kétnapos program ára 26.000.- Ft.   NEVEZÉSI LAP ITT
Az egynapos program ára 9.000.- Ft  NEVEZÉSI LAP ITT

9. Szabályok, egyéb infók

Szintidő: Egyéni időt nem mérünk, senkit nem akarunk sietésre ösztönözni. Egyetlen határidő van, legkésőbb 20:00-ig kell megérkezni az esztergomi Palkovics-padhoz. Ez azt jeleti, hogy a zselizi duzzasztótól megteendő 53 km-re kb. 10 órája van mindenkinek. Ez megfelelő fizikummal biztosanl teljesíthető. A Garam jól folyik, ezen a szakaszon nincsenek átemelések, de van öt kisebb-nagyobb zúgó. Minden zúgó előtt lassíts le, készülj fel belőle, nézd meg az itinert. Javasoljuk, hogy a zúgókon soha ne magányosan, hanem egy-két társatokkal közösen evezzetek le.
Itiner: Az itiner egy A4-es, vízmentes, fóliázott lap. Minden fontos akadályt (zúgó, duzzasztó, stb.) előre jelez képekkel, jelekkel és szöveges leírásokkal. Segít a praktikus és biztonságos evezésben. Minden hajó kap itinert. Tanulmányozzátok alaposan és használjátok.
Díjak: A szintidőn belül tejlesítő hajók minden tagja érmet és oklevelet kap.
Sisak és mentőmellény: A zúgókon történő leevezések alatt az első napon sisak és mentőmellény, a második napon mentőmellény használata kötelező.
Környezetvédelem: Tilos a szemetelés és a környezet károsítása. A szervezők nem használnak műanyag evőeszközt, pillepalackot. Hozd a saját vizes palackjaidat, amelyeket feltöltünk. Minimalizáljuk a hulladékmennyiséget! A napközben összegyűlt szemetet szállítsd a napi végpontra, szelektáld és add át a szervezőknek, akik összegyűjtik és elszállítják.
Horgászok: A horgászokat szeretjük, köszönünk nekik és kikerüljük a damiljukat. A Garam halban – ergo horgászban is – gazdag folyó. Folyamatosan figyelni kell a botokat és a damilokat. Van, amikor ki kell kerülni az úszót és van, amikor a bot felőli oldalon kell elevezni a damil alatt.
Felelősségvállalás: A programon való részvétel feltétele egy felelősségvállalási nyilatkozat aláírása. Ebben minden résztvevő nyilatkozik, hogy a túrán saját felelősségére vesz részt, rendelkezik a túra teljesítéséhez szükséges fizikai és szellemi kondíciókkal, ismeri és betartja a hajózási szabályzat rá vonatkozó részeit, a jelen program további szabályait valamint a túravezetők és a kapott itinerek instrukcióit.

10. Videók

Kedvcsinálóként tekintsd meg az alábi videókat.
1. Saját készítésű videónk az első napi zúgókról: Nagyodtól Garamszentgyörgyig. (8km) Időtartam: 2:38. A megtekintéshez kattints IDE!
2. A tavalyi, kétnapos, Garam Rapidózis programunkról Farkas-Kontra Máté barátunk által készített videó. Garamszengyörgy-Lekér és Nagyod-Garamszentgyörgy (26 km) Időtartam: 6:17. A megtekintéshez kattints IDE!

11. Garam vízitúra térképünk

Online Garam vízitúra térképünk használható otthon, számítógép mellett vagy okostelefonról, akár a csónakban ülve is. A térkép eléréséhez kattints IDE!

 

DEPO-Z

Kayak, canoe, bike - rental, transportation

Csoportos túrák szervezése és
lebonyolítása

Ingyenes, igényre szabott vízi-, bicikli-,
és gyalogtúra javaslatok, tanácsok

CONTACT

Máté Endre: +36 20 469 5688

Ungi Mariann: +36 30 962 6713

Email: info@depo-z.hu

Honlap: www.depo-z.hu

Adatkezelési és cookie szabályzat