GARAM PLUSZ

 

Garam-Duna, Garamkálnától Zebegényig
4 nap / 3 éj vezetett kajak/kenu túra

Részletes tájékoztató

Fedezd fel velünk a Garam folyót és vidékét 4 nap / 3 éjszakás vezetett kajak/kenu programunkon Garamkálna és Zebegény között! 

A Garam egy kevésbé ismert, izgalmas, zúgókkal tarkított, tiszta vízű folyó, amely teljes egészében Szlovákiában folyik, és Esztergom alatt ömlik a Dunába. A túra a Felvidéken, végig magyarlakta területen halad. 

IZGALMAS KAJAK/KENU PROGRAM vár: Átkelünk a Garam tíz zúgóján PLUSZ a zselízi erőmű kajakos surranóján, amit a csapatunknak nyitnak meg. A zúgókon borulás előfordulhat, bizonyos szakaszokon köveken átmászva, kötélen engedjük le a hajókat. Sisak, mentőmellény viselete kötelező. A túravezető minden nap indulás előtt részletesen ismerteti az aznap beevezendő szakaszt, és a résztvevőket egyesével kalauzolja át a kihívást jelentő etapokon.

A felvidéki, magyarlakta településeken mindenütt beszélnek magyarul, PLUSZ lesz zmrzlina, Kofola, heringsaláta és kiváló szlovák sör. Oroszkán megtekintjük Kelet-Európa legnagyobb privát hadigyűjteményét. A programot a garamkövesdi bornapokhoz, a térség legszerethetőbb mini borfesztiváljához illesztettük: végigjárjuk a nyitott pincéket, megismerjük nemcsak a garam-menti borvidéket és remek borait, de a melegszívű magyar borosgazdákat is, akik általában nyugalmazott mozdonyvezetők PLUSZ tehetséges zenészek. 

IDŐPONT: 2023. augusztus 10-13,  csütörtöktől vasárnapig. 4 nap / 3 éjszaka.

ÁR:  79.000.- Ft 

mely tartalmazza a kajakokat, a túravezetést, szervezést, a szállásokat, az étkezéseket, a napközbeni csomagszállítást, múzeumbelépőt és a résztvevők szállítását Zebegényből Garamszentgyörgyre.

HAJÓK:
Választhatsz polietilén kajakjaink közül, a helyszíre szállítva, teljes felszereléssel a készlet erejéig. Egyszemélyes túrakajak: Prijon CL 430. Kétszemélyes túrakajakok: Prijon CL 470, Prijon CL 490, RTM Ocean Quatro sit-on-top. A kajakokhoz a szokásos felszerelésen (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák, szivacs, kötél) felül sisakot is adunk, továbbá a Prijon 430 és 490 kajakokhoz spritzdecket is.
Hozhatsz saját hajót is, azt ingyenesen szállítjuk Zebegényből.

SZÁLLÁS:
Első éjszaka kajakos kempingben (WC, zuhany), sátorban, vagy bungalóban.
Második éjszaka komfortosított vadkempingben (tábori WC, mosdó), sátorban.
PLUSZ a harmadik éjszaka Marika néni autentikus, retro vendégházában. 

ELLÁTÁS:
Tábori szakácsunk készít 2 bőséges szlovák-magyar reggelit, 3 bográcsos vacsorát.
Vasárnap reggel Karcsi, a garamkövesdi hentes lát minket vendégül reggelire.
Napközbenre extra szendvicsek csütörtöktől vasárnapig.
Kényelmesen evezhetsz: a csomagokat szállítjuk. 

JELENTKEZÉSI LAP ITT: 

RÉSZLETES PROGRAM:

Augusztus 10.  csütörtök Garamkálna – Garamszentgyörgy 15 km
Kilenckor indulunk Zebegényből Garamkálnára. A parton mindenki megkapja a szendvicseit, vizet és a szükséges felszerelést: sisak, mellény, spricó, és rövid technikai ismertető után vízre szállunk. A garamszentgyörgy előtti öt km a Garam zúgókban leggazdagabb szakasza. Este bográcsos vacsora a kempingben, majd kötetlen sörözés, kofolázás a kemping büféjében. Tábortűz.

Augusztus 11. péntek Garamszentgyörgy – Oroszka 18 km
Nyolckor reggeli, elkészítjük a napközbeni szendvicseket, majd 9kor megkezdjük az ereszkedést Zselíz felé. A vízierőmű kajakos surranóját csak nekünk nyitják ki, kalandos átkelésre kell számítani. Ezután Oroszkáig még három izgalmas zúgóval találkozunk. Délután megérkezünk Oroszkára, ahol az éjszakát a folyóparton, komfortosított vadkempingben töltjük. Este bográcsos vacsora, tábortűz.  

Augusztus 12. szombat Oroszka – Garamkövesd 25 km
Nyolckor reggeli, elkészítjük a napközbeni szendvicseket, majd megtekintjük az oroszkai Hadi Múzeumot, Zsákovics László elképesztő gyűjteményét, amely az 1945-ös garam-menti tankcsatáknak állít emléket. ujszo.com . A belépő az árban van.
Tizenegy után vízreszállunk, irány Garamkövesd: további zúgók, Bény, Rotunda, templom, kocsma. Kövesden, a pincék közelében Marika néni fogad minket éjszakára. A közös vacsora után, bekapcsolódunk a Nyitott Pincék programba. Kóstoló jegyeket 8 EUR-ért lehet venni. Közös zenélés, éneklés. 

Augusztus 13. vasárnap Garamkövesd – Zebegény 14 km
Kilenckor a Garammente legjobb reggelije Karcsinál, a kövesdi hentesnél, majd tízkor indulunk a Duna és Zebegény irányába. Útközben kipihenjük az elmúlt napok fáradalmait. Fürdünk a dunai strandokon. A túrát Zebegényben, a Dunakanyar ékszerdobozában zárjuk kora délután.

NAPKÖZBENI CSOMAGSZÁLLÍTÁS:
az árban van a személyes csomagok szállítása a teljes program alatt a táborhelyek között, így kényelmesen evezhetsz.

SZÁLLÁS:
1. Garamszentgyörgyön a Vodnik kempingben alszunk, itt angol WC és melegvizes zuhany áll rendelkezésre. A kempingben büfé üzemel. Erre a napra egyszerű bungaló foglalható a készlet erejéig. Bungibérlet  2,500 Ft / fő  pluszköltség – nincs ágynemű.
2. Oroszkán közvetlenül a folyóparton építjük fel a komfortos sátortábort: higiénikus öko WC, hidegvizes mosdási lehetőség, sörpadok, tábortűz.
3. Garamkövesden Marika néninél: 100% retro, komfortos szálláshely, szív-lélek vendéglátás. közös WC, zuhany, többágyas szobák – max 10 főig, vagy sátorozás a kertben.

Sátorról, hálózsákról, derékaljról mindenki maga gondoskodik vagy ha nincs sátrad  bérelhetsz tőlünk.
Sátorbérlet: 1 fő részére 2,000 Ft/éj
Sátorbérlet: 2 fő részére 3,000 Ft/éj 

ÉTKEZÉS:
3 reggeli, napközben szendvicsek 4 napra, és 3 meleg vacsora sörpadokon, evőeszközökkel az árban. Csak kulacsot kell hoznod. Nagyon jól főzünk. 

TÚRAVEZETŐ:
Máté Endre, a DEPO-Z vezetője, 18-szoros Ironman, a Garam kiváló ismerője.

INDULÁS:
Zebegényből mikrobusszal Garamkálnára, ezt a transzfert az ár tartalmazza.

ÉRKEZÉS: Zebegénybe kajakkal, kenuval

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: minimum 6 fő, maximum 20 fő

HA KÉRDÉSED VAN HÍVJ MINKET A +36 30 9626713 Ungi Mariann

DEPO-Z

Kajak, kenu, bicikli - bérlés, szállítás

Csoportos túrák szervezése és
lebonyolítása

Ingyenes, igényre szabott vízi-, bicikli-,
és gyalogtúra javaslatok, tanácsok

CONTACT

Máté Endre: +36 20 469 5688

Ungi Mariann: +36 30 962 6713

Email: depo.z.zebegeny@gmail.com

Honlap: www.depo-z.hu

Adatkezelési és cookie szabályzat