GARAM PLUSZ

Garam-Duna, Garamszentgyörgytől Zebegényig
4 nap / 3 éj (vagy 3 nap / 2 éj) vezetett kajaktúra

Részletes tájékoztató

FEDEZD FEL VELÜNK A GARAM FOLYÓT és vidékét 4 nap / 3 éjszakás (vagy 3 nap / 2 éjszakás) vezetett kajakprogramunkon Garamszentgyörgy és Zebegény között!
A Garam egy kevésbé ismert, izgalmas, zúgókkal tarkított, tiszta vízű folyó, amely teljes egészében Szlovákiában folyik, és Esztergom alatt ömlik a Dunába.
A túra a Felvidéken, végig magyarlakta területen halad. Bejárjuk a Garamszentgyörgy feletti zúgókat. PLUSZ átkelünk a zselízi erőmű kajakos surranóján, amit a csapatunknak nyitnak meg. PLUSZ résztveszünk a környék egyik legszerethetőbb eseményén, a Garamkövesdi Bornapokon.
Kényelmesen evezhetsz: napközben szállítjuk a táborozáshoz szükséges holmidat. NOMÁD 24 komfortosított mobil táborunkban a sátrazás új élménye vár: tágas, félméter magas platformra telepített sátrakban, vagy bungalóban töltjük az éjszakát közvetlenül a Garam partján. A táborban higiénikus, környezetbarát komposzt WC és mosdó áll rendelkezésre, az ételeket tábori szakácsunk frissen, helyi alapanyagokból készíti el.
IDŐPONT: 2021. augusztus 5,6,7,8 (Csatlakozhatsz 6-án, péntek reggel is, de akkor a legjobb zúgók kimaradnak)
ÁR: 4 nap / 3 éjszaka 58,000 Ft (14 év alatt 40,000)
ÁR: 3 nap / 2 éjszaka 49,000 Ft (14 év alatt 33,000)
Az ár tartalmazza a túravezetést, a táborhasználatot, az étkezéseket, a napközbeni csomagszállítást és a résztvevők szállítását Zebegényből Garamszentgyörgyre.

NEVEZÉSI LAP ITT
EDDIGI JELENKEZŐK LISTÁJA ITT

A jelentkezés után elküldjük a számlaszámunkat, amelyre a résztvételi díjat utalni kell. A jelentkezés az utalás beérkeztével válik véglegessé.
A felvidéki, magyarlakta településeken mindenütt beszélnek magyarul, PLUSZ lesz zmrzlina, Kofola, heringsaláta és kiváló szlovák sör. A programot a Garamkövesdi Bornapokhoz illesztettük. Garamkövesden végigjárjuk a nyitott pincéket, megismerjük nemcsak a garam-menti borvidék remek borait, de a melegszívű magyar borosgazdákat is, akik általában mozdonyvezetők PLUSZ tehetséges zenészek.
NEHÉZSÉG: 3 / 5 A zúgókon borulás előfordulhat, PLUSZ bizonyos szakaszokon köveken átmászva, kötélen engedjük le a hajókat.
HAJÓK: Bérelhetsz a polietilén hajóink közül a készlet erejéig, vagy hozhatod a saját hajódat. Üvegszálas hajót ne hozz, mert ezen a túrán a köves meder és a sok zúgó miatt összetörhet.
Prijon 430 egyszemélyes túrakajak az egész túrára 8,000 Ft
Prijon 470 kétszemélyes túrakajak az egész túrára 12,000 Ft
RTM Ocean Quattro kétszemélyes, szuperstabil túrakajak az egész túrára 12,000 Ft
Négyszemélyes polietilés túrakenu az egész túrára 15,000 Ft
Saját egyszemélyes kajak szállítása Garamszentgyörgyre / db 2,000 Ft
Saját kétszemélyes kajak és kenu szállítása Garamszentgyörgyre / db 3,500 Ft
NAPKÖZBENI CSOMAGSZÁLLÍTÁS: a részvételi díj tartalmazza a személyes csomagok szállítását a teljes program alatt a táborhelyek között, így kényelmesen evezhetsz.
Sátrat hozhatsz, vagy bérelhetsz tőlünk.
Hálózsákról, derékaljról mindenki maga gondoskodik.
Sátorbérlet: 1-2 fő / éj 2,000 Ft
Sátorbérlet: 3-4 fő / éj 4,000 Ft
TÁBOR: A táborhasználat mind a három éjszaka az árban van.
1. Garamszentgyörgyön a Vodnik kempingben alszunk, angol WC és melegvizes zuhany áll rendelkezésre. Erre a napra kétágyas egyszerű bungaló foglalható a készlet erejéig.
2. Oroszkán a tábormenedzsment közvetlenül a folyóparton építi fel a Nomád24 telepített komfortos sátortáborát: higiénikus, tábori pop-up pottyantós WC, hidegvizes mosdási lehetőség, sörpadok, tábortűz, gitár az árban.
Erre a napra kérhetsz külön díjazásért NOMÁD24 telepített sátrat: kényelmes, platformra épített sátor, hogy ne kelljen a a földön kúszni, mászni, jó derékaljjal. (Hálózsákot hozni kell)
3. Garamkövesden a Garamvölgye táborban.
Erre a napra is kérhetsz külön díjazásért NOMÁD24 telepített sátrat: kényelmes platformra épített sátor, jó derékaljjal.
Vodnik kemping Bungibérlet / fő 2,000 Ft (Hálózsákot hozni kell)
Oroszka, Garamkövesd Nomád24 Plusz telepített sátor platformon derékaljjal / fő / éj 2,000 Ft (Hálózsákot hozni kell)
ÉTKEZÉS: 3 reggeli, napközben szendvicsek 3 napra, és 3 meleg vacsora sörpadokon, evőeszközökkel az árban. PLUSZ, hogy helyi alapanyagokból, és nagyon jól főzünk.
TÚRAVEZETŐ: Máté Endre, a DEPO-Z vezetője, 18-szoros Ironman, a Garam kiváló ismerője.
INDULÁS: Zebegényből mikrobusszal Garamszentgyörgyre, a transzfert az ár tartalmazza.
ÉRKEZÉS: Zebegénybe kajakkal, kenuval
RÉSZTVEVŐK SZÁMA: minimum 6 fő, maximum 20 fő, nemzetközi csapatra, jó társaságra számítunk.
RÉSZLETES PROGRAM:
Augusztus 5. csütörtök Garamszentgyörgy
9-kor indulunk Zebegényből Garamszentgyörgyre, a Vodnik kempingbe, ahol mindenki megkapja a szendvicseit, majd indulunk a zúgókra. A mikrobusz folyamatosan szállítja az embereket és a kajakokat a kemping és a zúgók között. Addig jövünk le a zúgókon, ameddig már senki sem borul bele. Este bográcsos vacsora a kempingben, majd kötetlen sörözés, kofolázás a kemping büféjében. Tábortűz, gitár.
Augusztus 6. péntek Garamszentgyörgy – Oroszka 18 km
8kor reggeli, elkészítjük a napközbeni szendvicseket, majd 9kor megkezdjük az ereszkedést Zselíz felé. A vízierőmű kajakos surranóját csak nekünk nyitják ki, izgalmas átkelésre kell számítani. Késő délután megérkezünk Oroszkára, ahol a NOMÁD24 sátortáborban (komfortosított vadkemping) töltjük az éjszakát. Este bográcsos vacsora, majd kötetlen sörözés, kofolázás az oroszkai vendéglátóipari egységben. Tábortűz, gitár.
Augusztus 7. SZOMBAT Oroszka – Garamkövesd. 25 km
8kor reggeli, elkészítjük a napközbeni szendvicseket, majd 9kor indulunk Garamkövesdre.
Zúgók, Bény, Rotunda, templom, kocsma. Kövesden a folyóparti kempingben sátorozunk. A közös vacsora után, bekapcsolódunk a Nyitott Pincék programba: kóstolás vörös, fehér, rozé PLUSZ pezsgő. Kóstoló jegyet 8 vagy 20 Euroért lehet venni. Ál és valódi harmonikázás, trombitálás, zene, tánc.
Augusztus 8. vasárnap Garamkövesd -Zebegény 14 km
9kor reggeli Karcsinál, a környék legjobb hentesénél, majd tízkor indulunk a Duna és Zebegény irányába. Útközben kipihenjük az elmúlt napok fáradalmait. Sokat kell majd fürödni kevéssé ismert, de annál szebb dunai strandokon. A túrát Zebegényben, a Dunakanyar ékszerdobozában zárjuk kora délután.
HA KÉRDÉSED VAN HÍVJ MINKET A +36 30 9626713 Ungi Mariann számon

DEPO-Z

Kayak, canoe, bike - rental, transportation

Csoportos túrák szervezése és
lebonyolítása

Ingyenes, igényre szabott vízi-, bicikli-,
és gyalogtúra javaslatok, tanácsok

CONTACT

Máté Endre: +36 20 469 5688

Ungi Mariann: +36 30 962 6713

Email: info@depo-z.hu

Honlap: www.depo-z.hu

Adatkezelési és cookie szabályzat